Bleekselderijsap: 10 redenen om het te drinken

Bleekselderijsap, door ingewijden wordt het zelfs het levenselixer genoemd. Ja echt! Dit gaat mij wel te ver. Maar toch drink ik het met enige regelmaat.

Ik volg Medical Medium nu al een aantal jaren net als dat ik Dr. Ben Lynch ook al een aantal jaren volg. Ik haal er uit wat ik voor mezelf van toepassing vind. Oftewel waar ik me goed bij voel. En zodoende dat ik sinds kort ben begonnen om op nuchtere maag bleekselderijsap te gaan drinken.

Goede verhalen over bleekselderij sap

Ik hoorde hier zulke prachtige verhalen over via Medical Medium (= Anthony Williams) – en van mensen die hem ook volgen – dat ik het zelf ook eens wilde ondervinden wat het met mij doet. Of niet ;). Het leek me echt heel vies dus het heeft een jaar geduurd voor ik er aan begonnen ben. Ik heb geen juicer meer dus ik maak het nu met veel water in mijn blender en 1 bleekselderij stengel en verders niks. Op deze manier kan ik langzaamaan wennen aan de smaak en als mijn blender het aan kan, kan ik zo geleidelijk aan meer bleekselderij en minder water erin doen. En als het me bevalt dan ga ik toch op zoek naar een nieuwe juicer.

bleekselderij
Mijn dagelijkse portie bleekselderij sap

Het recept is namelijk als volgt:

– Circa 1 stronk bleekselderij, oftewel 16 oz oftewel circa 450 gram
– Doe het in je sapcentrifuge (of gebruik je blender)

 

Tips

– Gebruik het liefste biologische bleekselderij, indien dit niet mogelijk is zorg er dan voor dat je de bleekselderij echt heel goed wast want de niet biologische bleekselderij staat op de zgn. “Dirty Dozen” lijst, google er maar eens op. En je wilt echt niet die chemicaliën en pesticiden binnenkrijgen.
– Drink het  elke ochtend op nuchtere maag en wacht 15-30 minuten voordat je gaat ontbijten.

Bleekselderij sap als redder van chronische ziekten…

Bleekselderij sap is een van de meest krachtige ontstekingsremmende voeding die je kunt hebben. Dit komt doordat er polyacetyleen en luteoline in zit. Medical Medium en velen anderen zijn er dus zo ontzettend enthousiast over en zien het zelfs als een “miracle juice” dat ik het echt zelf wil onderzoeken en ervaren. Medical Medium noemt het zelfs de redder van chronische ziekten. Dat is nogal een uitspraak, niet dan?

Ondanks dat het erg goed met mij gaat blijf ik toch een “biohacker” in hart en nieren. En omdat ik wel ME/CFS, EpsteinBarrVirus, Lyme heb of had kan ik zo’n miracle juice natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik ben ook heel benieuwd of het me gaat helpen bij mijn ammoniak problemen, want daar schijnt het ook voor te werken… Meer weten? Lees dan hier het uitgebreide artikel van Medical Medium .

Hieronder vind je de 10 redenen waarom selderij sap zo helend is:

  1. Het hersteld het centraal zenuwstelsel
  2. Het verwijderd gifstoffen uit je lever en darmen
  3. Energy booster!
  4. Helpt je spijsvertering doordat de enzymen in bleekselderij  ervoor zorgen dat het zoutzuur in je maag verhoogd wordt zodat voedsel dus makkelijker verteert en niet gist
  5. Verbeterd je nierfunctie
  6. Hersteld je bijnieren
  7. Helpt om je bloedbaan te zuiveren
  8. Verlaagt je bloeddruk
  9. Hersteld je schildklier
  10. Selderij is de meest krachtige manier om je darmen basisch te krijgen

Mocht je hier nu meer over willen weten en je vindt het fijn om naar een Engelstalige podcast te luisteren, klik dan hier om direct naar de podcast van Medical Medium te gaan die hier over gaat. Of lees het uitgebreide artikel van Medical Medium hier.

Ik ben heel benieuwd wie nog meer elke ochtend bleekselderijsap drinkt en hoe dit bevalt.

 

celery-692867_640
Bleekselderij om je bleekselderijsap mee te maken

 


Heel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben dan is wellicht mijn Healthy Lifestyle E-cursus iets voor jou (meer info klik hier)of mijn 1:1 online begeleiding. Ook kun je bij mij terecht voor 1:1 online begeleiding in combinatie met weekmenu’s met recepten van jouw gewenste dieet. 


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken.  

[smartslider3 slider=”2″]