Doodmoe? Wellicht zijn het je bijnieren!

Je eet en leeft hartstikke gezond, maar toch lukt het je niet om jezelf weer fit &gezond te voelen. Herken jij je in onderstaande punten? Wellicht zijn je bijnieren dan erg vermoeid of zelfs uitgeput! Wanneer je je hierin herkent dan is het zeker de moeite van het onderzoeken waard zodat je er iets aan kunt gaan doen.

Dit hoeft het natuurlijk NIET te zijn er zijn vele oorzaken van ernstige uitputting. Ook kan het een onderdeel van een groter geheel zijn, zoals bij mij het geval was. Maar zeker de moeite van het onderzoeken waard!

 
Herken jij je hierin?
* Doodmoe wakker worden en gewoon niet kunnen opstaan & onverklaarbare moeheid
 * Koffie nodig om op te starten?
 * Laag libido?
 * Niet of slecht herstellen van ziekte en/of stress
 * Snak je ontzettend veel en vaak naar zoet en/of zout eten?
 * Ben je extra snel humeurig en/of geïrriteerd?
 * Vetopslag rond de buik
 * Meer last van PMS? (indien je vrouw bent)
 * Heb je vanaf einde van de middag en ’s avonds ineens juist wel meer energie? (dit is een hele belangrijke peiler!!)
 * Allergie
 * Lage lichaamstemperatuur
 * Moeite om je dagelijkse taken uit te voeren
 * Je kunt veel minder goed omgaan met stress

Ok, je herkent je een beetje of zelfs enorm in bovenstaande punten. En wat nu dan? Om te beginnen kun je, indien je het wilt laten testen, laten testen via een speekseltest. Dit schijnt de betrouwbaarste test hiervoor te zijn. Met de kanttekening dat ik deze test heb laten doen en deze bij mij perfect was. Zoals overigens bij mij altijd alle testen perfect zijn. Omdat deze test dus perfect was concludeerde mijn toenmalige bioresonantie therapeute dat ik dan dus geen bijnieruitputting of vermoeide bijnieren kon hebben en dus ging ze dit ook niet behandelen. Omdat ik wist dat dit niet kon kloppen ben ik het zelf verder gaan onderzoeken en dat heeft geresulteerd in onderstaande beknopte handleiding welke ik heb samen gesteld aan de hand van het boek van . J.L. Wilson. Ik ben dit dus gaan doen en hierdoor ben ik me zo ontzettend veel beter gaan voelen.  Lees het eens door en als je onderbuikgevoel je zegt dat dit ook voor jou kan werken, dan go for it! Uiteraard met advies om dit liefst niet op eigen houtje te doen….

Onderstaande zaken kun je het beste vermijden indien je bijnieren vermoeid of zelfs uitgeput zijn
1. Cafëine, chocola, alcohol, energydrankjes, frisdranken en fruitsappen
2. Alle vormen van lichamelijke en psychische stress (slaapgebrek valt hier ook onder en onderschat dat niet)3. Verkeerd eten. Hoeveel trek je er ook in hebt geef niet toe aan je drang om junk food, granen,suikers te gaan eten.
4. Fruit in de ochtend eten (niet doen!)
5. Sporten/ zware lichamelijke inspanning
6. Energierovers; zoek uit wat en/of jouw het meeste energie kost
7. Laat naar bed gaan. Probeer om 22 uur, liefst nog eerder, te slapen
8. Slapen met zogenaamd blauw licht, wifi e.d.
9. Jezelf verzorgen met de reguliere shampoo’s en tandpasta. Ik gebruik voor mijn zoontje en mezelf producten van Primal Life organics. (deo, tandpasta, shampoo)
10. Ook al ben ik een voorstander van intermittent fasting, doe dit niet als je bijnieruitputting hebt. Je wilt je lichaam nu niet nog meer stress bezorgen
11. Alle andere vormen van STRESS. Echt je wilt je lichaam nu echt niet nog meer stress bezorgen dus probeer dit zo veel mogelijk te vermijden.

Onderstaande zaken wil je juist WEL in je dagelijkse ritme zoveel mogelijk toe gaan passen
1. Ontspanning denk aan leuke dingen doen, ademhaling, meditatie en als je het aankan en leuk vindt yoga
2. Lichte beweging. Hoe moe je ook bent het is heel belangrijk om wel in beweging te komen. Denk aan bijv een kleine wandeling. Al is het maar 2 minuten om te beginnen. Wanneer je inspanningsintolerantie/PEM hebt luister dan nog beter naar je lichaam en sla de beweging even over!
3. Koud douchen
4. Gezonde voeding. In mijn optiek is voeding volgens de Paleo Principes de beste optie. Maar doe wat voor jouw het beste voelt
5. Ga eens naar buiten zonder jas en zet je kachel eens wat minder hoog.
6. Ga probiotische drankjes zoals kokoskefir, aquakefir, living lemonade, kombucha drinken. Let hier wel mee op mocht je histamine problemen hebben.
7. Als je het aandurft, ga orgaanvlees eten. Vissenlever is een goede start om eraan te wennen. Ik ben hier geen held in daarom neem ik de grasgevoerde rundlever capsules van Vital Proteins.
8. Vitamine E; 2x daags 400
9. Vitamine C
10. B complex
11. Magnesium citraat 400 mg
12. Calcium citraat 750-1000 ml
13. Sporenelementen
14. Adaptogenen
15. Bijnierschorsexctract (zoals Adrenal Cortex)
16. Pantotheenzuur
17. ½ th Keltisch zeezout in 250 ml water (=sole)
18. Citroen water op nuchtere maag*
19. Multivitamine van goede kwaliteit*
20. B12 (actief) hoog gedoseerd en folaat (actief foliumzuur)*
21. Vitamine D
*De vitamine/supplementen waar een * voor staat worden niet specifiek genoemd in het boek van J.L. Wilson bij bijnieruitputting maar dit is wat mijn lichaam fijn vindt.
 Ik neem GEEN B complex omdat mijn lichaam daar niet goed op reageert. Ik neem de Nutreince Multi vitamine afwisselend met de multivitamine van Vitals. Verder neem ik hoog gedoseerde B12 in beide actieve vormen. De Folaat daarentegen neem ik niet apart omdat voor mijn lichaam de folaat die in de Nutreince Multivitamine en Vitals zit voldoende is. Krijg ik meer folaat binnen dan word ik hier erg ziek door.

Dit zijn een aantal van de dingen die ik in mijn dagelijks leven heb geïntegreerd en een aantal van de supplementen die ik neem. Ik kan me voorstellen dat je geen zin of geld hebt om alle supplementen te gaan gebruiken. Begin dan eerst eens met alleen de adrenal (bijnierschorsextract) deze ondersteunt je bijnieren en het kan zijn dat dit je al enorm gaat helpen. Een goede multivitamine is ook belangrijk. Mocht je wel meerdere supplementen willen gaan gebruiken introduceer ze dan 1 voor 1 zodat je weet welke er wel of geen effect hebben.


Copy of kom in balans boxjeHeel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben doe dan mee met mijn Healthy Lifestyle E-cursus. Deze start op 7 januari 2019. Ik geef je hierin de tools die mij geholpen hebben om weer volop in het leven te staan zodat je daarna zelf verder kunt! Meer informatie over de E-cursus of je aanmelden? klik hier


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken. 


 

 
[smartslider3 slider=”2″]