Neurofeedback training:Wat is het?

Trainen van je hersenactiviteit door middel van neurofeedback training.
Het kan!

Je hersenactiviteit bepaald alles wat je voelt en doet. Terwijl de meeste mensen een normale hersenactiviteit hebben, hebben ze nog steeds een disbalans in de hersenen of emoties die hun dagelijkse leven beïnvloeden. En hier komt neurofeedback training om de hoek kijken!

Neurofeedback training is een manier om je hersenactiviteit te trainen, het is de biofeedback van je brein.Voordat je neurofeedback kunt begrijpen, is het handig als je eerst een klein beetje begrijpt van de hersengolven.

Wat zijn hersengolven?

Hersengolven zijn de electrische impulses die geproduceerd worden wanneer je hersencellen met elkaar communiceren. Hersengolven vertellen ons heel veel over hoe je je voelt en functioneert. Je gedachten, je stress niveau en je globale hersenfuncties.

Door het gebruik van sensoren op je hoofd kan deze activiteit gemeten en gemonitord worden. Middels specifieke software kan er geïdentificeerd worden welke specifieke  hersenactiviteit er voor zorgt dat je bepaalde symptomen hebt

Wanneer we het “probleem” gebied weten , kan er een trainingsplan opgesteld worden om er voor te zorgen dat je hersenen in een comfortabele efficiënte staat komen. En dat brengt ons op neurofeedback!

Je neurofeedback sessie

Tijdens je neurofeedback sessie, vergelijken we wat je hersenen aan het doen zijn met wat je wilt dat het doet. Wanneer je hersenen een comfortabele staat bereiken, word je beloond met een positieve reactie. Dit (de neurofeedback dus) gebeurt dan in de vorm van bijv. muziek, beeld of een film.  Het geluid en/of de beelden vertellen je direct wanneer je hersenen een efficiënte “plek” of juist niet hebben bereikt.
Net als met fysieke oefeningen worden er zodoende specifieke spieren getraind. En hoe meer je hersenen geoefend zijn in het bereiken van een fijnere efficiënte positie, hoe beter je hersenen hierin worden. En net zoals het is met alles wat je nieuw aanleert, oefening baart kunst! Het vergt tijd en oefening. En het is het meer dan waard!

brain-icon-3268442_640Bij welke symptomen kun je neurofeedback training inzetten?

Na veel research te hebben gedaan kwam ik onder andere uit bij onderstaande symptomen waar je neurofeedback voor in kunt zetten.

  • Niet aangeboren hersenletsel

 

  • Hersenschudding

 

  • Angst(aanvallen)

 

  • Slaap problemen

 

  • PTSD
  • Hoogsensitiviteit (hooggevoelig,HSP, ook bij kinderen!)

 

 • En nog veel meer!


Neurofeedback inzetten bij lichamelijke klachten

Hierboven lees je dus een aantal zaken waar je het voor in kunt zetten, maar ik ben ervan overtuigd dat het veel breder inzetbaar is. Als ik alleen al naar mezelf kijk, van bovenstaand symptomen/klachten “heb” ik alleen hoogsensitief. Maar het heeft me wel mijn leven teruggegeven!

Lichaam en geest = 1

Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest 1 zijn en dat juist hierom de neurofeedback mij met mijn ME/Lyme/EpsteinBarr Virus/Bijnieruitputting en nog veel meer diagnoses ;), echt enorm geholpen heeft. Het heeft niet op zichzelf gestaan voor mijn specifieke geval. Naast dat ik mezelf intensief heb begeleid op het gebied van voeding, leefstijl en supplementen, heb ik nu dankzij de neurofeedback ook mijn hersenen weer in balans kunnen brengen. En lichaam en geest werken samen!
Wat Mark van Braintraining Profs als extra biedt is zijn coaching -indien gewenst- die hij bij de neurofeedback training geeft.

Holistische aanpak

Regelmatig verwijs ik dan ook mijn cliënten die samen met mij aan de slag zijn gegaan met hun voeding en leefstijl door naar Mark. Dus niet of-of, maar en-en. Ik zou dit niet doen als ik niet zou geloven in de kracht van het aanpakken van lichaam en geest tegelijkertijd. Dus voeding en leefstijl samen met mij en de hersenen bij Mark. Simpelweg omdat je het waard bent en het tijd is om je leven terug te krijgen middels een holistische aanpak!

brain-3269655_640Meer informatie

Mocht je meer informatie willen over mijn 3 maanden persoonlijke Voedings,- en Leefstijlbegeleiding en/of de Neurofeedback stuur me dan even een mailtje.  Je kunt Mark ook rechtstreeks mailen of bellen op 06-11791757 eventueel voor een gratis Neurofeedback sessie zodat je zelf kunt ervaren wat het met je doet! Eerst meer informatie kijk dan even op zijn website; BraintrainingProfs


Disclaimer: ik heb geen aandelen bij Braintraining Profs ;+). Ik deel dit echt alleen omdat ik weet wat het voor je gaat betekenen als je je voeding, leefstijl en geest (hersenen) tegelijkertijd aan gaat pakken. Als ik mijn leven terug kan krijgen, dan kun jij dat ook!!


Copy of kom in balans boxjeHeel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben doe dan mee met mijn Healthy Lifestyle E-cursus. Deze start op 7 januari 2019. Ik geef je hierin de tools die mij geholpen hebben om weer volop in het leven te staan zodat je daarna zelf verder kunt! Meer informatie over de E-cursus of je aanmelden? klik hier


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken. 

[smartslider3 slider=”2″]