Neurofeedback Training Sessie

Vorige week ben ik begonnen met neurofeedback training bij Mark van Braintraining Profs in Waalwijk. Circa 10 jaar geleden ben ik neurofeedback training op het spoor gekomen dus ik wist wel d.m.v. research wat het “zo een beetje” inhoudt.  Nu 10 jaar later is het dus per ongeluk op mijn pad gekomen. Men zegt wel eens; toeval bestaat niet en in dit geval geloof ik dat zeker.
Ik geloof absoluut dat het belangrijk is om lichaam en geest in balans te houden en neurofeedback training kan hier dus mooi aan bijdragen.

 

Mijn eerste 2 sessies
Vorige week was dus mijn eerste sessie en vandaag mijn tweede. Omdat ik er al over gelezen had wist ik een beetje wat ik kon verwachten en dit klopte inderdaad. Je mag in een heerlijke relaxte stoel plaatsnemen en daarna sluit -in dit geval Mark- de sensoren op je oren e.d. aan. Je mag kiezen of je de tv met allemaal bewegende beelden aan wilt laten staan of uit. De eerste keer had ik het aan staan maar nu heb ik er voor gekozen het uit te zetten want ik vond het knap irritant al die bewegende beelden voor mijn ogen.Ik vond het nu nog steeds irritant maar toch iets minder zonder die beelden. Ook mag je dan oordopjes in doen waar heerlijk rustgevende muziek uit komt. De “knarsjes” die je vervolgens hoort vind ik dan weer niet leuk maar dit hoort erbij. Als ik het goed onthouden heb zijn die “knarsjes” de braintraining. Maar man o man ik hoorde die knarjes zowat heel de tijd. Een half uur lang. Poe! Maar het is voor een goed doel en ik denk maar zo; dan zit ik er in iedersgeval niet voor niks.
Wat ik ook lastig vind is dat je dan dus een half uur lang niks doet. Helemaal niks nada noppes. Niks. Ik merk dat -omdat ik de afgelopen vijf jaar non stop in overlevings stand heb gezeten- ik dat dus echt heel moeilijk vind en al snel allerlei gedachten door mijn hoofd gaan razen. Om niet opgefokt te raken concentreer ik me vervolgens op een aantal simpele meditatie oefeningen (gewoon bijv. simpel tellen o.i.d.). Dit helpt mij weer om rustig en relaxt te worden. Men zegt; oefening baart kunst en zo zal dat met het “niks doen” en de neurofeedback an sich ook zijn.

Blog fotosLichamelijke klachten
Omdat ik zoveel lichamelijke klachten (diagnose ME/CVS 15 jaar geleden wat dus o.a. chronische ziekte van Lyme, Epsteinbar Virus en Q koorts blijkt te zijn) heb/had en ook de afgelopen 9 jaren veel stress heb ervaren ben ik compleet blanco in de neurofeedback training gegaan. Ik ben dus niet met 1 bepaalde klacht gekomen om deze te laten fixen door de neurofeedback maar ik ben super benieuwd wat het voor me gaat doen op zowel mentaal als lichamelijk vlak. Ik ben ook hooggevoelig (HSP) en enorm snel overprikkeld dus daar mag van mij ook wel aan gesleuteld worden. Ik zou het enorm fijn vinden als ik in een drukke gelegenheid kan zijn -wat nu dus mbt de ME/CVS wél kan- en dan vervolgens niet compleet overprikkeld thuis te komen. Meer rust in mijn hoofd verwelkom ik ook :).

Mocht je ook neurofeedback training willen gaan doen (om wat voor reden dan ook, lichamelijk en/of geestelijk!) neem dan geheel vrijblijvend even contact op met Mark van Braintraining Profs in Waalwijk. Je bent bij hem absoluut in goede handen.

Volgende week is sessie 3, ik kijk er nu al naar uit. Ik ben ook benieuwd of ik nu al iets ga merken aankomende week.

Heb je nog vragen voor me omtrent dit onderwerp of iets anders, laat het me gerust weten! Vind ik leuk :).

 

neurofeedback met mark02

Ps: Deze informatie deel ik op eigen initiatief en is niet in samenwerking met Mark van Braintraining Profs. Je leest dan ook puur mijn eigen eerlijke ervaring m.b.t. neurofeedback en wat het doet voor mij zowel lichamelijk als geestelijk.


Copy of kom in balans boxje

Heel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben doe dan mee met mijn Healthy Lifestyle E-cursus. Deze start op 7 januari 2019. Ik geef je hierin de tools die mij geholpen hebben om weer volop in het leven te staan zodat je daarna zelf verder kunt! Meer informatie over de E-cursus of je aanmelden? klik hier

 


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken. 

 

[smartslider3 slider=”2″]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.