Thiolfree dieet en ik (deel 2)

Thiolfree dieet en ik. Een goede combinatie of toch niet?

Er zijn inmiddels al weer een paar maanden voorbij sinds ik mijn Thiolfree dieet avontuur gestart ben. Wat gaat de tijd toch snel! Ik blijf veel vragen krijgen hieromtrent. Of ik dit ingewikkelde dieet nog doe bijv. Vind ik hartstikke leuk, blijf me dus vooral berichtjes sturen. Omdat ik een dagtaak heb (echt!) om iedereen persoonlijk te antwoorden schrijf ik er weer een blog over.

Kortsluiting
Goed, om met de deur in huis te vallen; afgelopen maanden waren heel heel zwaar en ben ik erg ziek geweest. Ik eet nu dus niet thiolfree, maar wél thiolarm. En dit lijkt voor nu in iedersgeval goed te werken voor me. Mijn lichaam trok het gewoon niet om ineens thiolfree te gaan eten. Ik at heel thiolrijk (alle koolsoorten, uien, knoflook ed) wat in principe ook heel gezond is. En nu had mijn lichaam een soort van kortsluiting. Althans zo voelde het. Dood moe weer, compleet uitgeput, Hoofdpijn, oogpijn, brainfog, noem maar op. Vandaar dat ik daarna ben begonnen om even terug thiolen te eten en daarna langzaam aan te minderen. In dat stadium zit ik nu al een tijdje en omdat ik me nu goed voel houd ik het even zo. Ook omdat er in thiolrijke voeding wél hele goede voedingsstoffen zit.
Waar je op moet letten als je thiolfree gaat eten is dat je dit niet te lang zonder goede begeleiding doet omdat je dan wel het risico loopt op tekorten en dat maakt je dan vervolgens ook weer ziek. Dat wil je dus niet. Dus is het voor jou van belang om langer dan circa twee maanden thiolfree te gaan eten laat je dan goed begeleiden door een therapeut zodat je geen tekorten oploopt.

Voor mezelf kijk ik even hoe het me de komende tijd vergaat, wellicht ga ik terug proberen thiolfree te eten of juist niet.

Stoppen met mijn supplementen..
Mijn lichaam heeft ontzettende moeite om te ontgiften en ook gaat het B12, folaat en nog een aantal belangrijke processen in mijn lichaam niet zoals het zou horen te gaan. Ik weet dat ik hier een aantal fikse gen mutaties op heb, oa de MTHFR mutatie.Of ik hier mee geboren ben of dat deze “dirty” zijn geworden door bijv. de Lyme of bijv. het Epstein Barr Virus of de hoge dosis stress die ik heb gehad dat weet ik niet.

Ik moest van mijn behandelaar stoppen met al mijn supplementen. Omdat ik had besloten eens een keertje niet eigenwijs te zijn en te doen wat me gezegd werd ben ik dan ook gestopt met al mijn supplementen. En dit had ik niet moeten doen.

De eerste week compleet thiolfree heb ik mijn beste week sinds 15 jaar gehad. Wow! Helaas is het daarna dus bergafwaarts gegaan.

Ontgiften
Ik merk dat ik echt niet meer kon ontgiften en ook dat ik weer een heel erg B12 tekort had. Ik ben dus daarna snel terug een aantal supplementen ga gebruiken en gelukkig waren mijn B12 tekort symptomen snel weg. Het ontgiftings probleem zit ik nu 2 maanden later nog steeds mee. Ik kan sinds deze week mijn calcium-d-glucarate en s-acetyl-l-glutathion 2x per dag gaan gebruiken ipv 1x per dag en dat doet me goed.

Na een paar weken kreeg ik ook weer spiertrillingen en had ik voor het eerst sinds jaren weer ontzettende pijn bij het doorkomen van mijn menstruatie. Dit zijn tekenen dat je een magnesium tekort kan hebben. En bij mij is dat zo. Dus weer terug magnesium gaan nemen en bovengenoemde issues zijn ook weer van de baan gelukkig.
Mijn multivitamine neem ik ook weer in.

Hoe nu verder?
* Voor nu blijf ik dus thiolarm eten want dat bevalt me. Ook ben ik als proef even veel minderen eieren en ook minder vlees gaan eten. Ik eet nog wel vlees en ook ei maar beduidend minder. Eens kijken hoe me dit gaat bevallen.

Ook neem ik dus terug:
* Zink druppels afgewisseld met capsules en verschillende soorten zink met een beetje koper erbij
* Multivitamine Elke dag van Vitals
* B12 (adenosyl en methyl hooggedoseerde zuigtabletten)
* Magnesium (wanneer je alleen magnesium neemt moet je even o.a. je calcium in de gaten houden. Vaak dien je deze ook te suppleren wanneer je magnesium neemt. Ik doe dit nu eventjes niet en houdt het in de gaten)
* Calcium D-Glucarate
* S-Acetyl-L-Glutathion

Bovenstaande supplementen ben ik niet op eigen houtje gaan innemen en dit raad ik ook niet aan. Deze zijn bij mij getest door Rob van Dijk ook naar aanleiding van mijn DNA test die ik heb gedaan in 2016 en hij deze voor mij heeft uitgelezen.

Wat doe ik nog meer om mijn gezondheid zo optimaal mogelijk te krijgen?
* BlueBerry Capsules (wilde). Op advies van Medical Medium.

* Manuka Honing.
Dit wilde ik al jaren eens testen omdat het de beste honing is die er bestaat en zeer veel goede medicinale eigenschappen heeft. En omdat deze gruwelijk duur is én nu (juli 2018) bij Holland and Barret in de aanbieding was kon ik het niet laten om dit te proberen.

* Neurofeedback training. Mijn eerste blog hierover kun je hier lezen.
Meer weten over Mark en zijn neurofeedback training, klik dan even hier.

* 1 x per week doe ik krachttraining met mijn personal trainer Patricia Kalina om zo te zorgen dat mijn ATP productie omhoog gaat er dus doordat ik spieren kweek meer energie in mijn mitochondria krijg en dus meer energie in het algemeen ga krijgen. Ik heb ook een ernstige mutatie zitten m.b.t. de ATP productie en de mitochondriën. Rob van Dijk heeft me daarom op Q12 Ubiquinol (actieve vorm van Q10) gezet om zo meer energie te krijgen. Omdat ik met 1 zo’n potje 1 maand doe à circa € 58,- ben ik daar mee gestopt. Ik ga er namelijk ook vanuit dat de spieren die ik nu kweek dit euvel kunnen ondervangen en zelfs oplossen waardoor ik dus geen Q10 meer nodig heb.

* Ik blijf mijn dagelijkse routine doen, zoals o.a. =>
– Dagelijks op nuchtere maag  appelazijn gemengd met water drinken. Soms doe ik er        ook citroensap door.
– Intermittent fasting
  – Bewegen op nuchtere maag
  – Trampoline bouncen om je lymfesysteem te helpen
  – Wisseldouches en altijd koud afdouchen
  – Droogborstelen
  – Wandelen met mijn hond in de natuur
  – Barefoot lopen
  – Ik gebruik geen verzorgingsproducten die je niet zou kunnen eten.
  – Leuke dingen met mijn zoontje en vriendinnen.

Ik doe nog meer maar dat is zoveel om op te noemen ;).

Conclusie

Sinds een week of drie voel ik me erg goed. Natuurlijk, ik heb nog mankementen, maar he wie niet?? ;+). Ik sta nog steeds moe op maar dit verdwijnt wel en gedurende de dag kan ik gewoon doen wat ik wil doen. Ook is er in mij iets veranderd. Ik kan dit niet precies uitleggen. Maar ik denk dat doordat ik merk dat ik steeds vooruit ging en ga (dankzij o.a. de krachttraining, mijn supplementen, über gezonde leefstijl) en ik hierdoor steeds meer dingen kon gaan doen én ik hierdoor dus eindelijk weer een sociaal leven kan hebben dit mij gewoon oprecht ontzettend blij en enorm dankbaar maakt. Voor het eerst sinds jaren voel ik dat ik weer leef en dat het leven mij weer toelacht. Ik zit niet meer in de overlevings stand, de negatieve cirkel is doorbroken en hierdoor zit ik in de positieve cirkel. En ik STRAAL weer!!!!
Wat ook enorm bijdraagt in bovengenoemd proces is dat mijn zoontje groter is, waardoor ook dat makkelijker wordt en slaap ik sinds een paar weken veel beter dan ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan. Ook dat is heel belangrijk en onmisbaar om een gezond gelukkig leven te mogen hebben.

Ik blijf doorgaan met bovengenoemde dingen die ik doe. Wellicht dat ik over een paar maanden een vervolg afspraak maak bij een van mijn behandelaars. Maar misschien ook niet!

Ik ben heel benieuwd hoe het over een maand met mij gaat maar ik ben positief! Heb je nog vragen voor me naar aanleiding van dit -of andere- blog(s), stuur me gerust een berichtje. Of vind je het fijn om begeleiding van mij te krijgen om je voeding en of leefstijl langzaam aan te passen, ook dat kan. Ik help je graag! Neem dan ook even contact met me op en dan kijken we of ik iets voor je kan betekenen.

Mijn eerste blog over het Thiolfree dieet gemist? Klik dan hier
 

Heel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben dan is wellicht mijn Healthy Lifestyle E-cursus iets voor jou of mijn 1:1 online begeleiding. Ook kun je bij mij terecht voor 1:1 online begeleiding in combinatie met weekmenu’s met recepten van jouw gewenste dieet. 


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken. 

[smartslider3 slider=”2″]