Thiolfree dieet en ik

Omdat ik via o.a. mijn fb groep Grip op je chronische ziekte vaak de vraag krijg hoe het nu met me gaat leek het me wel een leuk idee om me te gaan wijden aan zogenaamde persoonlijke blogs :). Ik heb zo’n ongelooflijke zoektocht afgelegd de afgelopen 15 jaar op zowel regulier als “alternatief” gebied en omdat ik ook geloof dat lichaam en geest in balans horen te zijn heb ik dit dan op zowel geestelijk en lichamelijk gebied aangepakt. Maar ik ben er nog steeds niet. Ik ga zeker vooruit en ben gezonder dan dat ik in jaren ben geweest al voel ik me op dit moment behoorlijk bagger ;).Mocht je me al langere tijd volgen dan ben je op de hoogte van mijn situatie (24/7 alleenstaande moeder, diagnose ME). Zo niet dan kun je hier iets meer leven over mij.

Goed, omdat ik sinds 3 weken op een thiolfree en COMT dieet sta en dit nog ontzettend onbekend is in Nederland en daarbuiten (er is totaal geen informatie over te vinden!!) leek het me een goed om mijn ervaringen hiermee te delen.

3 weken geleden ben ik bij een nieuwe behandelaar geweest deze heeft dus geconcludeerd dat ik o.a. zwavel intolerantie heb en hierdoor ben ik dus op een thiol free dieet gezet. Dit “moet” ik dan in combinatie doen met het COMT dieet doen ivm verhoogde dopamine en noradrenaline. Ik probeer dit dan zoveel mogelijk toe te passen in mijn Paleo leefstijl.  De eerste week thiolfree was mijn beste week sinds 15 jaar. Dus sinds ik ME heb gekregen. WOW! Ik was helemaal euforisch en ontzettend blij. Dat was en is voor mij dan ook echt een signaal dat mijn lichaam heel blij wordt van thiolfree/thiolvrij eten en we hiermee op een goed spoor zitten. Ik heb in die week mijn persoonlijk record dead liften verbeterd naar 50 kg. En ik heb in die week zoveel bewogen/gelopen dat mijn voeten er pijn van deden.
Maar je voelt het vast al aankomen na die eerste week gaat het echt heel erg slecht. En dat is nog heel aardig gezegd 😉  Sinds 2 weken voel ik me zieker dan ooit. Althans zo lijkt het. En dat is natuurlijk juist niet de bedoeling, Gelukkig staat mijn behandelaar standby en i.o.m. haar besloten om weer meer thiolen te eten zoals koolsoorten omdat mijn lichaam ontzettend aan het ontgiften is (ik at heel thiolrijk) en dat kan mijn lichaam dus niet aan. En daar ben ik dus zo gruwelijk ziek van.

Het is dus nog steeds een hele zoektocht en de balans hierin vinden is erg lastig. Want van thiolrijk eten word ik ziek maar als ik ineens geen thiolen meer eet dan word ik ook ziek door de enorme ontgifting. Ik eet nu dus weer meer thiolen en hoop zo een balans te vinden en zodra deze gevonden is hoop ik langzaam aan minder thiolen te kunnen gaan eten en dan eens ondervinden wat dat met me doet. Ik hoop dat ik me aankomende week beter mag gaan voelen want deze ontzettende terugval is niet prettig….

Mocht je het nu leuk vinden om mijn zoektocht naar volledig herstel/genezing (want daar geloof ik in!)  te volgen laat het me dan even weten dan ga ik regelmatiger dit soort blogs schrijven. Ook als je wilt weten wat bijv. thiolfree nu in houdt enzo laat het me weten dan schrijf ik daar binnenkort ook even over.


Copy of kom in balans boxjeHeel veel succes en sterkte in je zoektocht ik hoop dat deze informatie behulpzaam voor je was en je gaat helpen op weg naar een gezond leven. Mocht je meer hulp nodig hebben doe dan mee met mijn Healthy Lifestyle E-cursus. Deze start op 7 januari 2019. Ik geef je hierin de tools die mij geholpen hebben om weer volop in het leven te staan zodat je daarna zelf verder kunt! Meer informatie over de E-cursus of je aanmelden? klik hier


Meer informatie ? Mail me dan op sabine@sabinespuybroek.nl met al je vragen of om je gratis online gesprek te te boeken. 

[smartslider3 slider=”2″]