DIY Recepten

Oorontsteking natuurlijk behandelen

Sinds een week zit mijn oor dicht. Echt potdicht. En sinds gisterenavond doet het nog een partij pijn ook.Copy of Copy of Copy of HULPVRAAGDit is voor mij een nieuw fenomeen want ook al ben ik jaren krakkemikkig geweest en mankeerde ik altijd van alles, oorpijn -laat staan een oorontsteking- had ik nooit! Tja, nu dus wel. Tijd dus om afgelopen nacht even in mijn kastjes te kijken welke essentiële oliën ik in mijn voorraad heb staan die goed zullen helpen bij het bestrijden van een oorontsteking. Ik heb nu een goede remedie gemaakt op basis van essentiële oliën, met troebel appelazijn én colloidal silver. Zo hoop ik het op een natuurlijke wijze te kunnen behandelen. 

Ik heb gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten. Je ziet dat de ingrediënten die ik specifiek heb uitgekozen bijna allemaal een “anti-,–“werking hebben. Ik vermoed dat dit middeltje ook goed werkt als je de colloidal silver en/of appelazijn weg laat omdat je deze simpelweg wellicht niet zo makkelijk huis hebt. Maar voor mezelf heb ik het dus als onderstaande gemaakt. Aan te raden is om beide oren tegelijk te behandelen ook al heb je maar last van 1 oor op dit moment.

Ik kreeg in mijn fb groep Grip op je chronische ziekte de betrouwbare tip om ook je neus te druppelen met bijv.  zout dit schijnt ook goed te helpen wanneer je last van je oor hebt.

Benodigheden/Recept:

  • Steriel Pipetje om de remedie straks in je oor te kunnen druppelen
  • Pannetje om alles te verwarmen
  • Bakje/kommetje/flesje o.i.d waar je je middel in kan doen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl colloidal silver
  • 1 tl troebel appelazijn (ik durf niet te zeggen of de heldere appelazijn net zo goed werkt)
  • 3 druppels eucalyptus olie
  • 2 druppels lavendel olie
  • 1 druppel tea tree olie
  • 3 druppels tijm

Werkwijze:
1. Meet alle ingrediënten af en doe ze in je pannetje.
2. Verwarm je pannetje tot de vloeistoffen warm worden en zorg dat alles goed gemengd is
3. Giet het nu in een je kommetje/bakje/fles o.i.d
4. Laat het geheel even lauw worden
5. Ga nu met je hoofd op een handdoek liggen
6. Gebruik het pipetje (deze doe je helemaal vol) en giet het lauwe vloeistof in je oor
7. Blijf zo liggen voor 5 minuten
8. Draai je nu om en laat je oor zo even “uitdruppen”
9. Indien nodig, herhaal nu bij je andere oor
10. Herhaal dit 3 x daags gedurende 3 dagen

LET OP: Het is altijd raadzaam om voordat je jezelf gaat behandelen contact op te nemen met je huisarts om er zeker van te zijn dat er niet iets anders dan bijv. een oorontsteking aan de hand is. Komt er al prut uit je oor of is je trommelvlies gebroken  ga dan naar de huisarts en niet eerst op eigen houtje druppelen. Ga je wel aan de gang hiermee houdt er dan rekening mee indien je geen verbetering merkt of het wordt erger dat je je huisarts contacteert. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.