Andijvie Perzik Ijsjes

Ok, in dit recept zit niet veel andijvie. Dat is waar. Maar het zit er wel in. En dat is dan weer mooi meegenomen vind ik. Daarnaast bevat dit ijsje ook nog eens gezond vet in de vorm van ghee en een beetje gelatine dus qua balans zit dit ijsje zeker goed.

Het was even spannend of dit ijsje door de strenge keuring van mijn zoontje zou komen want met het proeven van het mengsel vond ik het teveel naar ghee smaken en daar houdt hij niet van…en hij mocht ook niet zien dat ik er groenten in zou doen want dan zou hij het niet eens meer proeven ;). Maar missie is geslaagd want hij wilde er nog meer. Ik denk dat je er wel meer andijvie bij kan doen zonder dat je meteen de smaak verpest maar ik durfde het voor dit probeersel niet aan.

Ik gebruik in dit recept kokosnectar omdat mijn rauwe honing op is. Maar je kunt deze dus prima vervangen voor bijv (rauwe) honing. Dit recept maakt maar 2 calippo ijsjes. De calippo vormpjes heb ik de wibra gekocht en waren maar € 1,75.

Het water kun je ook vervangen voor bijv. kokosmelk, kokoswater of amandelmelk .e.d. Het is maar net wat je lekker vindt.

Veel plezier met het maken ervan! Ik hoop dat het je gaat smaken :).

 

  • 1 perzik (75 gr)
  • 1 el ghee
  • 5 gr andijvie
  • 20 gr kokosnectar
  • 80 ml water
  • 2 gr gelatine (optioneel)
  1. Schil indien niet biologisch je perzik en snijd deze in stukjes en ontdoe de perzik van zijn pit

  2. meet en weeg de andere ingrediënten af en doe het terwijl je dit doet direct in je Nutribullet of bijv in een kom zodat je het met je staafmixer fijn kan malen. 

  3. Giet het mengsel nu in je ijsvormpjes en doe ze in de diepvries

  4. Na een paar uur zijn je ijsjes goed bevroren en klaar om op te eten