Courgette Chocolade cakejes

Deze lekkere cakejes geef ik mijn zoontje soms mee in zijn lunchtrommeltje. En omdat ik het leuk vind om van elke trommel een feestje te maken heb ik bij de Action hele leuke vormpjes gekocht. Hier heb ik deze cakejes mee gemaakt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een cakeblik gebruiken en dan krijg je een mooie lekkere cake!  Wanneer je dit doet bak dan je cake dan in circa 45 minuten gaar op 175 graden. Om te checken of je cakejes of cake klaar zijn/is kun je er bijv. met een satéprikker in prikken. Komt deze er droog uit dan is het klaar. Zo niet, dan even langer in de oven doen.

Mocht je voordat je de cakejes gaat bakken willen weten of je het beslag wel zoet genoeg vindt, proef dan gewoon eventjes. Elke smaak is immers anders en wij gebruiken en eten zo min mogelijk suikers. Voor ons is deze cake meer dan zoet genoeg. Niet zoet genoeg? voeg dan nog wat extra honing of bijv. stevia toe.
Door het toevoegen van de courgette verstop je ook weer wat groenten en de avocado zorgt meteen voor extra gezond vet en een fijne structuur van de cake. Ik vind dit echt een ideale manier om mijn zoontje ongemerkt meer groenten te laten eten en dan met name mbt de groenten die hij echt vies vindt zoals dus courgette en zeker de avocado. Geef ik hem deze gewoon dan eet hij het echt niet op. Nu wel :).

De kokosmeel kun je niet 1:1 op vervangen voor andere meelsoorten. Kokosmeel is een hele droge meelsoort en heeft veel vocht nodig om het niet gortdroog te laten zijn. Vandaar ook de 8 eieren in maat L die erin zitten. Heb je eieren in de maat M doe er dan 9 eieren in. En van de maat S schat ik in in dat je er zeker 10 eieren van nodig hebt. Je proef zo goed als geen kokos in deze cake dus als je niet van kokos houdt dan kan het zomaar eens zijn dat je deze wel lekker vindt. Idem met de courgette, proef je ook niet!

Courgette Chocolade cakejes

 • 8 ei L
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 1 rijpe avocado
 • 2 el honing
 • 75 gr kokosmeel
 • 70 gr cacao
 • 220 courgette
 • 100 gr honing
 • 1 tl zout
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden

 2. Weeg/meet alle ingrediënten af, schil de courgette indien deze niet biologisch is, en ontdoe de avocado van de schil en pit

 3. Doe alle ingrediënten tegelijk in de keukenmachine. Zet deze aan en maak een glad beslag

 4. Nu kun je je beslag in leuke vormpjes doen zoals ik heb gedaan of je kunt ze natuurlijk in een cakeblik oid gieten. 

 5. Bak de cakejes nu gaar op 175 graden en circa 30 minuten. 

Mocht je meer inspiratie nodig hebben om je (kinder) lunchtrommel te vullen dan is mjn E-boek Paleo Kinderlunchtrommel recepten (ook voor volwassenen 😉 )zeker een aanrader voor je.  Of als je op zoek bent naar meer inspiratie om Paleo brood vervangers te maken dan is mijn E-boek Paleo Broodvervangers Recepten zeker iets voor jou. Of allebei 😉 . Ze zijn beiden nog in de aanbieding en je bestelt ze hier.