Groene bakbanaan broodjes

Deze -platte- bakbanaan broodjes zijn gemaakt van groene bakbananen. Ik ben echt DOL op groene bakbananen. Naast cassave(meel) zijn groene bakbananen echt mijn absolute nummer uno! De geel/geel zwarte variant gebruik ik eigenlijk zo goed als nooit in mijn recepten. 

Waarom ik zo dol op groene bakbananen ben?
De groene bakbanaan – niet te verwarren met de gele of geel zwarte bakbanaan- is neutraal van smaak en hierdoor voor allerlei verschillende soorten gerechten/recepten te gebruiken.
Daarnaast bevatten de groene bakbananen ook resistent zetmeel en dat is weer heel goed voor je darmen. Oftewel, groene bakbananen zijn een goede vorm van prebiotica. En prebiotica is weer voeding voor de bacteriën in je darmen. Dus heb je last van je darmen, kijk dan eens of je groene bakbananen kan gaan eten. Begin er wel rustig aan mee want als je het niet gewend bent en al  problemen met je darmen hebt kan het zijn dat je het even rustig op moet bouwen. Maar zeker de moeite van het proberen waard.

Je zult merken dat ik in de meeste van mijn recepten de groene bakbanaan gebruik. Deze kun je dan ook niet vervangen voor de gele/geel zwarte bakbanaan omdat de structuur en zeker ook de smaak heel anders is.

Groene Bakbanaan versus Gele/Geel Zwarte Bakbanaan
Groene bakbanaan
De groene bakbanaan is rijk aan reistent zetmeel, neutraal van smaak, ietwat lastig te schillen maar juist weer makkelijk in gebruik. Ideaal om bijv, broodjes, crackers, chipjes, frietjes etc etc mee te maken.

Geel/geel zwarte bakbanaan
De gele/geel zwarte bakbanaan is veel rijper dan de groene bakbanaan en bevat minder reistent zetmeel maar juist wel meer suikers. De smaak is dan ook veel zoeter. Hoe geler/geel zwart de bakbanaan is hoe zoeter deze zal smaken.

Waar kun je het kopen?
Tegenwoordig bijna in elke supermarkt, de toko en de turkse supermarkt.

Dan nu het recept voor groene bakbanaan broodjes. Na het bakken zijn ze nog circa 3 dagen houdbaar. Invriezen moet denk ik ook wel gaan. Ik heb dit nog niet kunnen proberen omdat ze hier telkens net wat te snel op zijn.

Groene bakbanaan -platte- broodjes

 • 1 groene bakbanaan
 • 2 ei (L)
 • 2 tl grote theelepels ongesmolten kokosolie
 • 1/2 tl keltisch zeezout
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl oregano
 • 1/2 tl bakpoeder
 1. Verwarm je oven voor op 175 graden en haal je bakplaat uit de oven en bekleed deze zovast met bakpapier. Invetten is niet nodig.

 2. Schil je groene bakbanaan

 3. Weeg/Meet de andere ingrediënten af

 4. Doe nu alle ingrediënten tegelijk in je keukenmachine en zet aan. Ik zet het op de hoogste stand. Wanneer je een -redelijk- glad beslag hebt is het klaar

 5. Laat nu je beslag circa 10-15 minuten in de koelkast rusten zodat de kokosolie een beetje kan stollen

 6. Haal nu je beslag uit de koelkast en met bijv. een lepel ga je kleine bolletjes op je bakplaat leggen. Het is geen kneeddeeg. Maar met je lepel kun je je beslag verdelen op je bakplaat. Als het een beetje uitloopt dat maakt niet uit. Ik heb er 9 platte “broodjes” uitgehaald maar een en ander hangt natuurlijk af van hoe groot of klein je ze maakt.

 7. Zet nu je bakplaat terug in de oven en bak ze in circa 20 minuten gaar. 

Eet smakelijk!