Groene bakbanaan crackers

Deze bakbanaan crackers gemaakt van groene bakbananen zijn heel makkelijk en snel te maken met je keukenmachine en ze zijn ook nog eens heel lekker en gezond. Hieronder vind je het basisrecept zonder poespas maar wil je eens experimenteren dan kun je er kruiden naar keuze aan toevoegen. Denk eens aan kelp om zo je meteen je jodium inname te verhogen of wat dacht je van kurkuma met peper? Zo worden je gezonde crackers nóg gezonder!

De foto van de crackers doet ze zeker geen eer aan! De foto heb ik ’s avonds -zoals je wellicht kunt zien- “vlug vlug” gemaakt omdat ik het wilde delen in mijn fb groep “Grip op je chronische ziekte” en niet van plan was om het recept te delen (niet omdat ik dat niet wil maar omdat ik dacht dat crackers van bakbanaan al erg bekend zijn maar dat is dus niet zo…).  Dus bij deze het recept!

Wil je meer een broodstructuur (deeg) haal je crackers er dan eerder uit en/of zorg ervoor dat je beslag op de bakplaat wat dikker blijft. Hoe dunner je het beslag uitsmeert hoe meer het een cracker wordt. Onderstaand recept s ook geschikt om een heerlijke pizzabodem mee te maken.

En voor diegene die geen eieren mogen of lusten, deze kun je prima weglaten. Laat dan je crackers nadat ze klaar zijn wel goed afkoelen alvorens je ze gaat eten want de kokosolie moet dan eerst goed gestold zijn.

 

Groene Bakbananen crackers

 • 2 groene bakbananen
 • 2 el kokosolie
 • 1 ei (L) (optioneel)
 • 1/2 tl keltisch zeezout
 1. Verwarm je oven voor op 175 graden en leg een vel bakpapier op je bakplaat en haal deze uit de oven indien deze in de oven zit

 2. Schil de bakbananen en snijd in grove stukken

 3. Doe de bakbananen in de keukenmachine, doe het ei, de kokosolie en het zout erbij

 4. Zet de keukenmachine aan op de hoogste stand en maal alles tot een heel smeuig geheel

 5. Schep nu het beslag op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd

 6. Met een spatel o.i.d zorg je ervoor dat het beslag glad en dun wordt

 7. Vervolgens ga je met een mes de cracker vormen voorsnijden zodat je ze kunt breken wanneer ze klaar zijn

 8. Zet nu de bakplaat circa 45 minuten in de oven. Afhankelijk van je oven kan dit natuurlijk verschillen.