Groenten-Ei Muffins

Groenten-Ei muffins zijn een van mijn favoriete dingen om te maken omdat ze zo ontzettend simpel zijn om te maken en het eigenlijk niet kan mislukken. Je kunt er in doen wat je zelf wilt en variatie is dus heel makkelijk. Er komt ook geen meel aan te pas én Hidde vindt het erg lekker. Aangezien ik het vervolgens invries en in zijn lunchtrommeltje mee naar school geef is dat toch wel een vereiste. Als je voor jezelf lunch mee moet nemen of je gaat eens een dagje weg dan zijn deze ook een aanrader. En koud smaakt het net zo lekker als warm. Vinden wij iniedersgeval.

Omdat ik mijn best doe om Hidde zijn lunchtrommeltje en onze maaltijden zo gebalanceerd en gevarieerd mogelijk te maken én er in dit recept geen vet aan te pas komt doe ik in zijn lunchtrommeltje naast deze ei muffins nog een vet erbij zoals in dit trommeltje notenpasta.

De uiltjes heb ik gemaakt d.m.v. een siliconen uiltjes vorm die ik bij de action heb gekocht. Ik heb met dit recept 6 uiltjes en 6 bloemen ei muffins kunnen maken. En de bloemetjes ei muffins heb ik ook gemaakt met een siliconen vorm die ik ook al bij de action heb gekocht.

De groenten die ik in dit recept heb gebruikt zijn bloemkool, gele, rode en groene paprika, courgette en wortelen. Maar omdat je deze ei muffins net zo goed met andere groenten kunt maken en de verhouding niet uitmaakt heb ik in het recept simpelweg gezet “groenten naar keuze”.

Voor dit recept heb ik 2 groene zoete appels gebruikt maar ik weet even niet meer de soort. Maar ook hier staat het je vrij om de appelsoort te kiezen die je zelf erg lekker vindt.

De kelp in dit recept is optioneel maar ik probeer dit altijd zoveel mogelijk in de “baksels” te gebruiken omdat wij geen brood eten waar jodium in verwerkt zit.

Mocht je het wat flauw vinden voeg dan simpelweg wat extra zout toe :).

Veel plezier met het maken en opeten van deze ei muffins.

 

Paleo Groenten Ei Muffins

 • 370 gram groenten naar keuze
 • 2 appels naar keuze
 • 6 ei maat M
 • 1 tl kelp
 • 1 tl keltisch zeezout
 1. Verwarm je oven voor op 175 graden

 2. Kies de groenten die je wilt en weeg deze af totdat je 370 gram hebt

 3. Maal al je groenten in je keukenmachine hebt fijn tot dat je kleine stukjes hebt. heb je geen keukenmachine dan kun je je groenten natuurlijk ook met een mes in kleine stukjes snijden

 4. Doe nu al je groenten in een kom

 5. Doe het kelp en keltisch zeezout erbij

 6. Schil je appels en snijd deze ook in stukjes met je keukenmachine of gewoon met een mesje

 7. Doe de appels bij je groenten en doe de eieren er nu ook bij en meng alles met een lepel goed door elkaar

 8. Giet in een bakvorm naar keuze en zet in de oven

 9. Bak de eimuffins nu in circa 30 minuten op 175 graden gaar. Elke oven is anders dus het kan zijn dat het bij jouw net wat langer of korter in de oven moet