Spinazie Banaan brood

Gemak dient de mens toch? En daarom houd ik zo van dit soort “broden”. Binnen no time staat het in de oven en daarna doet de oven het werk. Wanneer ik dan het lunchtrommeltje van Hidde klaar maak is ook deze weer binnen 5 minuten gevuld. Ik vul het dan met bijv. plakjes van dit Spinazie banaan brood, nog wat rauwkost welke hij lekker vindt evt. een beetje vlees/vis en klaar is zijn lunchtrommeltje.

Ik doe het niet altijd maar ik heb wel als streven om zo vaak mogelijk groenten te verwerken in de broden en bijv. pannenkoekjes die ik bedenk. Zo krijgt Hidde toch ongemerkt net wat meer groenten binnen. Ook komt er vaak gezond vet in mijn recepten aan bod en natuurlijk eieren. En zo heb je dus direct “van alles wat” in je brood/pannenkoek voor je kind(eren), partner of jezelf. Tuurlijk er zit ook meel in en ik zie dit soort broden ook zeker niet als vervanger van groenten etc. Maar ik vind het wel echt een prachtige aanvulling om mijzelf het leven gemakkelijker te maken én te zorgen dat Hidde niet alleen leeft op banaan.  Zijn favoriete eten. Het liefste 10 op 1 dag. Maar dat gaat zelfs mij net wat te ver ;). Dus ik los het zo op. Hij blij. Ik blij.

Door het tapiocameel is dit brood nadat je het gebakken hebt erg flexibel. Een dag later zul je merken dat het een stuk “taaier” is. Het is niet taai maar ik weet er even geen ander woord voor. Het is nog steeds net zo lekker vinden Hidde en ik.  Het brood smaakt licht naar bananen en de spinazie proef je totaal niet, maar het geeft het brood wel een erg leuk kleurtje! Win-win-win. Hidde vond het zo lekker dat voor ik er erg in had bijna alles al op was en ik het opnieuw heb moeten bakken om er een foto van te kunnen maken. Wat een straf ;).

Veel plezier met dit recept en met name met het opeten ervan. En ik hoop dat het je leven net wat makkelijker en relaxter gaat maken :).

Mocht je meer inspiratie nodig hebben om je (kinder) lunchtrommel te vullen dan is mjn E-boek Paleo Kinderlunchtrommel recepten (ook voor volwassenen 😉 )zeker een aanrader voor je.  Of als je op zoek bent naar meer inspiratie om Paleo brood vervangers te maken dan is mijn E-boek Paleo Broodvervangers Recepten zeker iets voor jou. Of allebei 😉 . Ze zijn beiden nog in de aanbieding en je bestelt ze hier.

Spinazie Banaan brood

 • 70 gr blad spinazie
 • 3 ei (M)
 • 2 bananen
 • 1 1/2 tl bakoeder
 • 200 gr tapoicameel
 • 90 gr kokosolie ongesmolten
 • 1 tl kelppoeder
 • 1 snufje keltisch zeezout
 1. Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bak/cakevorm met bakpapier

 2. Weeg/Meet alle ingrediënten af

 3. Doe alle ingrediënten tegelijkertijd in de keukenmachine 

 4. Zodra je een mooi beslag hebt giet je je beslag in je bakvorm/cakevorm

 5. Zet het nu in de oven en bak gaar in circa 45 minuten. Afhankelijk van je oven kan dit net wat langer of korter zijn.