Yogho

Soms is het niet altijd eenvoudig om mijn zoontje wat groenten te laten eten. Ik maak me hier niet druk om maar ik vind het wel prettig als hij op een dag groenten binnenkrijg. En daarom verstop ik deze dus heel vaak in zijn eten. In de heerlijke pannenkoekjes of zoals nu in deze gezonde yogho :). 

Voor deze yogho heb ik witlof gekozen als groenten maar je kunt hier prima mee variëren, Denk aan andijvie, spinazie, boerenkool, wortel etc. Waar het om gaat is dat je de groenten niet proeft en dus goed verstopt zijn. Ik heb ook ghee gebruikt voor de gezonde vetten, je kunt deze prima vervangen voor avocado. Dan krijgt je yogho wel een groener kleurtje evenals wanneer je groene groenten gebruikt. Ik gebruik ook gelatine of een rauw ei voor de eiwitten. Ik houd ervan om de pannenkoekjes en smoothies die ik voor mijn zoontje maak zo volledig mogelijk te maken qua voedingsstoffen en een gebalanceerde maaltijd/drankje op tafel te toveren.  Vind je het gebruik van een rauw ei of gelatine maar niks, laat deze dan gewoon weg.

De kokosmelk die ik gebruik is van het merk Aroy-D en zit in een liter pak. Hier zitten geen toevoegingen in. Ik koop deze bij de Turkse supermarkt.

 • 2 el ghee
 • 125 gr aardbeien
 • 1 banaan
 • beetje peterselie
 • gelatine of een rauw ei (optioneel)
 • 250 kokosmelk
 • handjevol groenten naar keuze. Ik wissel hiermee. In dit recept heb ik witlof gebruikt maar je kunt prima andijvie, spinazie, boerenkool e.d. gebruiken

Ontdoe de aardbeien van het groen en was ze, pel de banaan en pak een beetje peterselie

  Doe alle ingrediënten in je blender en meng tot het een glad geheel is

   Schenk in een glas of beker en smullen maar!


    Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de lunchtrommel van je kind(eren) of voor die van jezelf bestel dan hier mijn E-book met maar liefst 19 Paleo lunchtrommel recepten voor kinderen. De normale prijs is € 9,95 maar nu tijdelijk te koop voor slechts € 6,95